Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Asparges og mais..

Nå er det nesten tre år siden jeg sist skrev noe i denne bloggen, så da er det kanskje på tide å forsøke igjen? Bloggen trenger en design-endring ser jeg, mye har skjedd på nettet de tre siste årene. Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte meg her: gryfinsrud.no. Men det var ikke nettet jeg skulle skrive om nå.

 
 

Vegetardatter

Det er faktisk ganske håpløst å være mamma til en datter på snart 16 som er vegetarianer. All den maten vi spiste før kan jeg ikke lage til henne. Og det er begrenset hvor godt det blir å bare spise tilbehør, poteter og saus, mens vi andre spiser det som “egentlig” er middagen.
Derfor forsøker jeg å tilegne meg kunnskaper som vegetarianer-mamma..
 

Asparges og mais.. (og torsk)

I dag sa jeg til vegetarianeren at jeg hadde lyst på fisk. Torsk med poteter og min mammas hvite saus. Det falt ikke i smak. Og jeg skjønner jo at det er litt begrenset hvor godt poteter og hvit saus smaker, selv sammen med kokte gulerøtter. Så vegetarianeren fant en oppskrift til meg på nettet med ingredienser jeg aldri har brukt til fisk, men som faktisk fungerte veldig godt!
 
Her er originalen, min er med torsk.
 
 Du trenger:

  • maismel
  • fersk revet parmasan
  • asparges
  • reddiker
  • pesto
  • smør
  • salt og pepper

Og det er det – hvis du ikke vil ha med et fiskestykke da, som jeg ville.

Parmasan og mailsmel

[/caption]

 

 

Torsk :)[/caption]

 

Hvordan?

Ved å følge linken fra tidligere i innlegget så ser du hvor mye du trenger av hver ting. I kopper. Jeg hadde adri laget noe med mailsmel før, mulig jeg bare er utdatert, men det var bare å koke opp vann og helle maismelet oppi, røre og la det stå og småkoke i 10 minutter. Deretter helte jeg en kopp med revet parmasan i “sausen”, lot det småkoke litt til, og tok oppi litt smør til slutt. Salt og pepper. Ferdig.

 

Samtidig hadde jeg renset fersk asbarges og reddiker delt i fire deler, og freset det litt i panna. Og torsken da. Som ble stekt fersk og fin, til skinnet slapp og var akkurat passe. Nam!

 

 

Vel behage 🙂