Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Lasagne av restemat

I dag er det siste dag i påskeferien, og vi hadde visst ikke helt tenkt på at vi burde ha middag hjemme også (hyttetur hele påsken). Vi handlet inn før vi reiste på hyttetur, og etterpå har butikkene så og si vært stengt. I kjøleskapet hadde vi en pakke kjøttdeig, bacon og grillpølser. Hva kunne jeg lage? Valget falt på en lasagnelignende sak.

Ingredienser

Ingrediensene jeg brukte til kjøttsausen: gulrot, rødløk, stangselleri, hvitløk, bacon, kjøttdeig, grillpølser, ketschup, tacosaus (mild), krydder og urter.

Ostesaus: smør, mel, melk, gulost, salt og pepper.

Pasta (fussili fullkorn)

 

Fremgangsmåte

Først hakket jeg gulrot, løk, hvitløk og stangselleri opp i små biter. Dette freste jeg litt i panna, sammen med opphakket bacon (opprinnelig i skiver). Så hadde jeg i grillpølsebiter som jeg stekte litt i blandingen før jeg hadde i kjøttdeigen og stekte dette videre til kjøttet var stekt.

 

Normalt sett ville jeg hatt i hermetiske tomater, men siden kjøleskapet er tomt etter ferien, måtte jeg velge fra det jeg hadde. Dermed ble det en blanding av ketchup og tacosaus (mild) som havnet i stekepannen sammen med kjøttblandingen. Jeg spedde ut med litt vann, siden blandingen skulle stå å småputre i en 10 minutters tid. Krydret litt med salt om pepper, og hadde litt frisk opphakket oregano i blandingen.

 

Kjøttsausen putrer
Kjøttsausen putrer

Mens jeg ventet på at kjøttblandingen skulle bli ferdig kokte jeg pasta. Jeg lot den ligge i lettsaltet kokende vann litt kortere tid enn det som stod på pakken siden retten skulle i ovnen etterpå.

 

Ostesausen lages enkelt og greit ved å lage hvit saus (smør, mel, spe på med melk) og etter noen minutters koketid tok jeg oppi nesten det jeg hadde igjen av gulost. Sparte litt til å ha på toppen under gratineringen.

 

Så var det bare å legge blandingen lagvis i en ildfast form. Pasta, saus, kjøttsaus. To lag holder. Jeg pleier legge på ostesaus på toppen også slik at den kan renne litt ned i retten. Noen osteskriver er godt å ha på på toppen.

 

Stekes ca 15-20 minutter, eller til osten er smeltet slik du liker den.

 

Min reste-lasagne ble servert med grove nystekte (ferdigkjøpte) rundtstykker, og ingen salat (siden det var tomt i kjøleskapet).

Ferdig restelasagne
Ferdig restelasagne