Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

La det spire og gro

Jeg har lenge hatt lyst på et hendig drivhus. Tidligere hadde jeg et i “vanlig” størrelse i hagen, men etter at en hard vinter med mye snø tok knekken på det, har jeg vært på jakt etter et nytt. Problemet med hagedrivhus er at det er mye jobb å holde jorden i orden, derfor ville jeg se om jeg kunne finne et litt mindre som kunne passe på terassen. I fjor fant jeg et hos Mester Grønn, men synes det var alt for dyrt å betale over 5000,- for det, men til min store lykke var det nedsatt til halv pris i år. Jeg kjøpte derfor denne flotte vekstvitrinen.

 

Diverse sorter frø og utstyr
Diverse sorter frø og utstyr

Frø

Når vekstvitrinen var vel i havn måtte jeg sette i gang å så frø. Jeg handlet inn diverse utstyr og frø og satte i gang en solfylt deg på verandaen på hytta. Hadde blen annet kjøpt inn torvbriketter og såkasser med lokk. Fant raskt ut at det burde følge med bruksanvisning på torvbrikettene (jeg har tidligere kun sådd i jord), noe det ikke gjorde. Jeg visste at de skulle utvide seg i vann, men ikke at de skulle ligge i lunkent vann i noen minutter til de hadde utvidet seg (heldigvis fant jeg lett ut dette ved å google).

 

Nå har jeg sådd: Rucola, persille, basillikum, chili, tomat, reddik, selleri, bønner, agurk, solsikke og sukkererter.

 

Plastesker som drivhus
Plastesker som drivhus

Plastikk-drivhus

Siden frøene ikke klarer seg til neste gang vi reiser på hytta må jeg få alt med meg hjem. Derfor kjøpte jeg noen gjennomsiktige plastesker med lokk – som også fungerer som drivhus – slik at alt lett kan flyttes og fraktes på. Gleder meg til det begynner å spire og gro, og ikke minst til luften og jorden er så varm at jeg kan plante ut og sette potter i veksthuset.