Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Kjøttsuppe på hytta

Jeg er kjempeglad i kjøttsuppe, eller lys lapskaus om du vil, men siden det tar tid å lage den fra bunnen av gjør jeg det sjelden hjemme. På hytta derimot har jeg god tid til å kutte grønnsaker og kjøtt og kose meg mens jeg gjør det. Er det fint vær tar jeg gjerne med skjærebrettet ut på verandaen, og sitter i solen og kutter, men denne gangen holdt jeg på ved kjøkkenbenken.

Man kan i grunn bruke de ingrediensene man har for hånd, men denne gangen brukte jeg:

Her ser du hva jeg brukte i suppa
Her ser du hva jeg brukte i suppa
 • lettsaltet bog
 • bacon
 • kjøttboller
 • løk
 • persillerot
 • sellerirot
 • gulerot
 • poteter
 • purre
 • løk
 • hvitløk
 • laubærblad
 • diverse ferske urter
 • krydder
 • grønsaksbuljong
Fremgangsmåte
Slik så kjøttsuppa ut ferdiglaget
Slik så kjøttsuppa ut ferdiglaget

Det finnes sikkert “riktigere” måter å lage kjøttsuppe på, men jeg hadde først i opphakket hvitløk, løk i små terninger og opphakket bacon i en jerngryte, som jeg gjorde gyllent i olje. Deretter tok jeg det ut av jerngryta, og stekte lettsaltet bog i terninger, før jeg hadde tilbake blandingen med hvitløk, løk og bacon.

Så puttet jeg alle de hakkede grønnsakene bortsett fra purren opp i gryta. Jeg fylte gyta med vann (som jeg hadde blandet en grønsaksbuljong i) til vannet dekket alt i gryta, og vel så det. Deretter puttet jeg oppi et par laubærblader og så lot jeg retten koke til potetene og grønsakene var kokt.

På slutten av koketiden hadde jeg i purreløken, kjøttbollene og ferske urter. Smak til med diverse krydder som du har tilgjengelig og liker etter akkurat din smak.

Jeg serverte retten med nybakte Grove Scones fra Toro ved siden av, som smaker veldig godt og er superenkle å lage!

Nam-nam!