Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Navigate / search

Rabarbra er nesten kunst!

I dag har jeg tatt bilder av rabarbraplantene i hagen. De ser utrolig snåle ut nå om våren, men om ikke så lenge er de stolte og store, og bare venter på at jentene skal plukke dem, og spise dem mens de dupper i sukker.

Frukt.no skriver følgende om rabarbra: Rabarbra kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og kom til Europa på 1700-tallet. I Norge dyrkes rabarbra i hager, i veksthus og på friland. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Dette fordi dens kjøttfulle og saftige stilker er ideell til kompotter, safting og sylting. Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra en rotstokk. Rabarbra har en syrlig smak som skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Her er en oppskrift på rabarbrasuppe hentet fra matoppskrift.no:

Rabarbrasuppe
4 personer

1 l vann
300 g sukker
1 vaniljestang
1 ts kanel
2 lime
1 liten bit ingefær
750 g rabarbra
1 dl rød saft
2 ss potetmel
1.5 dl rømme
2 ts sukker

1. Kok opp vann, sukker, splittet vaniljestang, kanel, saften av 2 lime og ingefær. Rør til sukkeret er oppløst og sil laken. Kok opp igjen.
2. Dra skinnet av rabarbraen og skjær den i 1/2cm tykke skiver og kok den 5 minutt i laken.
3. Rør potetmel ut i kald saft og rør denne i suppen. Gi suppen kun et oppkok, sett til avkjøling.
4. Server suppen lunken med pisket rømme tilsatt sukker.

 

Leave a comment

name

email (not published)

website